måndag 18 oktober 2010

Tillbaka på hemmaplan.

Torsdag kväll var vi 4 st flickor som satte oss på tåget ner till huvudstaden.
Blev en hel del skratt och bus, som det brukar bli när man åker kompisgäng.

Fredagmorgon anlände vi storstaden och HELA dagen sprang vi runt på affärer, åt på tacobar och gick på cafe. Senare mot eftermiddagen mötte vi upp resterande 2 som flygit ner istället. Klockan 19.00 rullade bussen ut till något som vi tyckte var ingenstans. Men alla blev posetivt överraskade till ett så fint hotell/konferans- och kurslokal. Vi åt en god middag och upptäckte sen närområdet. Vi intog relax avdelningen och badade i poolen, vissa till och med i det i iskalla vattnet i sjön. Ett trött gäng på 5 st gick sedan tillbak till sina hotellrum och somnade snabbt.

Morgon efter var de dax för utbildning. Vi samlades upp alla och delades in i grupper för att diskutera olika viktiga frågor och efter det hade vi redovidning för resterande.
Vi fick höra en föreläsning med Åsa Nilsonne och Memea Mohlin in mindfullness på hund.
Efter en rolig, intressant och lärorik föreläsning fick vi avnjuta en 3 rättersmiddag, dock inte så mycket till njutning.
När middagen var avklarad var de dax för ännu en till föreläsning, denna gång med Runar Naess. Och jag säger bara en sak: INPONERANDE!
Trots att föreläsningen pågick till kl halv 12 på natten var de intresseväckande och lärorikt och tröttheten smög inte ens på en.

Söndag morgon var de dax att packa ihop och checka ut från rummet. Stänga in väskorna i bagageutrymmet och återigen infinna sig på utbilding. Denna gång med lite genomgångar av studiefrämjandet och om styrelsefuktioner. Efter det delades vi in i positionsgrupper (ordf, sekr, Kassör, ledarmot/suppl.) I Ordförande gruppen fick våran grupp sätta oss ner och fundera över ledarskapsegenskaper och sedan redovisa inför resterande och dem andra grupperna inom ordf. fick andra funderingsfrågor.
När vi hade gjort det var de dax att leka lite blindbock och sedan föra över tankarna till det verkliga ledandet. Vi pratade även om konflikt hantering osv.

Sånga-Säby bjöd även in till tävling i sopsortering och Gve gänger placerade sig på tredje plats. Duktig vi norrlänningar på sopsortering. :)

Efter utvärderingar var skrivna och avslutningstalet var kvar var de bara att sätta sig på bussen och rulla tillbak till stationen för hemresa. På tågresan var de väldigt övertrötta brudar som skrattade kan jag lova. Lite försenat tåg anlände till sist Gällivare och det var bara springa iväg till jobbet och göra nytta. Nu blir det jobb en dag till, sen ledigt och torsdag en göteborgresa som väntar.

PussTuss /Michaela och iana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar